Curacao

Nationaal Park Curacao

Nationaal park CuracaoIn het noordwesten van Curacao liggen twee nationale parken, het Christoffelpark en Shete Boka national park.

 

 

 

Christoffelpark 

Nationaal park Curacao - ChristoffelparkHet Christoffelpark is een groot park in het westen van Curacao. In het park ligt de Christoffelberg. Bovenop deze berg heeft u een spectaculair uitzicht over het eiland. In het park vindt u prachtige planten en bloemen, bijzondere vogels, konijnen, hagedissen en leguanen, ongevaarlijke slangen en zelfs herten.

 

 

 

Activiteiten

U kunt het park verkennen met de auto of te voet. Er zijn twee autoroutes uitgestippeld en er zijn wandelroutes in verschillende moeilijkheidsgraden. U kunt deze wandeltochten zelfstandig maken met informatie van het park, of een gids meenemen die u meer kan vertellen over alles wat u ziet. Het park biedt daarnaast allerlei leuke activiteiten, zoals safari's, deer spotting tours en sunset hikes. U kunt ook camperen in het park. 

Openingstijden en bereikbaarheid

Het park is geopend van maandag tot en met zaterdag van 07:30 tot 16:00 en zondag van 06:00 tot 15:00. Het park laat in de middag geen nieuwe bezoekers meer toe, maar bezoekers die al in het park zijn kunnen blijven tot sluitingstijd. Op maandag tot en met zaterdag is dit vanaf 14:30 en op zondag vanaf 13:30.

U komt bij Christoffelpark door met de auto richting Westpunt te rijden. Het park is niet te missen. Vanaf het busstation in de wijk Otrabanda rijdt er ongeveer elke 2 uur een bus naar Westpunt. 

Meer informatie over het park en de verschillende activiteiten vindt u op Christoffelpark.org


 

Shete Boka nationaal park

Nationaal park Curacao - Shete BokaHet Shete Boka national park ligt aan het Christoffelpark. Een deel van de Noordkust van Curacao valt binnen het park. In dit stuk ruwe kust liggen zo'n 10 kleime inhammen tussen de rotsen. De rotsen, het opspattende water en het geluid van de zee maken dit park een geliefde en spectaculaire bezienswaardighed. Tussen de rotsen van enkele van deze inhammen liggen kleine strandjes, waar drie soorten zeeschilpadden hun eieren leggen. 

Er ligt een weg door het park voor auto's en er zijn twee wandelroutes uitgestippeld. Een van de routes brengt u onder andere langs een inham met een natuurlijke brug en de andere route langs inham Boka Pistol. De kracht waarmee het water in deze kleine inham tegen de rotsen slaat maakt zo'n geluid dat u direct begrijpt waarom ze het de naam Boka Pistol hebben gegeven. 

Het park is elke dag geopend van 09:00 tot 16:00 en entree kost ongeveer 4 euro. In een klein eethuisje in het park kunt u heerlijk eten. 

Was deze informatie nuttig?
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Nationaal Park Curacao5.00 out of 51 based on 1 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao