Curacao

Zoutpannen Curacao

Zoutpannen Curacao

De zoutpannen op Curacao worden tegenwoordig niet meer gebruikt voor de zoutwinning, maar zijn nog steeds in tact.

 

 

 

Zoutpannen

Een zoutpan is een uitgegraven stuk land of door dijken omheind landschap dat aangelegd is om zout uit het zeewater te halen. Het zeewater wordt in de zoutpannen geleid en afgesloten, waarna het water langzaam weer verdampt.

Door de verdamping van het zeewater blijven zoutkristallen achter in de zoutpannen. Het zout was vroeger een belangrijke inkomstenbron voor Curacao.

Zoutpannen Curacao

De zoutpannen op Curacao worden tegenwoordig niet meer gebruikt voor de zoutwinning, maar zijn nog steeds in tact. De gevulde zoutpannen zijn grote zoutwatermeren waar u veel bijzondere vogels zoals flamingo's tegen komt. Omdat het stilstaande water allerlei waterdieren bevat is het een ideale plaats voor vogels om te vissen naar garnalen en visjes.

Zoutpannen Jan Thiel

Jan Thiel is een natuurgebied aan de zuidkant van Willemstad en grenst aan de Caribische zee. Midden in het natuurgebied ligt een groot zoutwatermeer met practige bloemen en planten er omheen. De mooie natuur en de uitgestrekte vlaktes maken Jan Thiel tot een geliefd gebied op Curacao. Het is een populaire streek voor wandelaars en fietsers om over de vlakke paden, tussen de zoutpannen door te wandelen of fietsen.

Zoutpannen Jan Kock

Vlakbij het dorp Sint Willibrordus, in het Noordoosten van het eiland, ligt het natuurreservaat Jan Kock met in het midden het Jan Kock zoutwatermeer. Vroeger waren hier de zoutpannen van Jan Kock. Aan het meer ziet u vaak groepen Flamingo's.

Was deze informatie nuttig?
(5 votes, average 3.80 out of 5)
Zoutpannen Curacao3.80 out of 51 based on 5 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao