Curacao

Kaart Curacao

Kaart CuracaoCuracao, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Bekijk hier de kaart van Curacao.

 

 

 

Curacao op de wereldkaart

Hieronder vindt u de kaart van Curacao. Hiermee kunt u inzoomen tot de plaatsen die u wilt bekijken of uitzoomen zodat u ziet waar curacao ligt op de wereldkaart.

Hoe groot is Curacao?

Curacao is nog geen 450 vierkante kilometer groot. Het eiland is hemelsbreed, van het meest noordwestelijke punt naar het meest zuidoostelijke punt, 60 kilometer lang. Op de breedste stukken is het eiland ongeveer 12 km breed. 

Hoofdstad Curacao

De hoofdstad van Curacao is Willemstad. Deze stad neemt ongeveer 1/3e van het hele eiland in beslag en hier wonen ongeveer 140.000 van de 150.000 inwoners van Curacao. De stad heeft zich gevormd om de haven Schottegat, een grote natuurlijke haven die met een kanaal (Sint Annabaai) is verbonden met de zee. Het Centrum van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Eiland Klein Curacao

Bij Curacao hoort het kleine eilandje dat Klein Curacao heet. Dit eilandje ligt ten zuidoosten van Curacao en wordt alleen nog bewoond door vogels. Dit eiland was vroeger wel bewoond en op het eiland staat nog een vuurtoren en kleine huisjes voor tijdelijke gasten. Een gedeelte van de kust van Klein Curacao bestaat uit rotsen, maar aan de westkust is een wit strand waar u goed kunt snorkelen en duiken. Bij de rotskust aan de oostkant steekt een roestig scheepswrak het water uit.

Landkaart Curacao

Wil u een landkaart aanschaffen voor uw vakantie? 'De Zwerver' heeft een groot assortiment aan reisgidsen en kaarten. U kunt hier wegen- en landkaarten kopen van Curacao en de Kleine Antillen. 

Kaarten Curacao

Was deze informatie nuttig?
(1 vote, average 4.00 out of 5)
Kaart Curacao4.00 out of 51 based on 1 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao