Curacao

Waar ligt Curacao

Waar ligt CuracaoHet eiland Curacao ligt in de Caraïbische Zee, net ten noorden van Zuid-Amerika. Het eiland hoort bij de Antillen, ook wel Caraïben genoemd. 

 

 

 

Eiland Curacao

Het eiland Curacao ligt in de Caraïbische Zee, vlakbij Venezuela. De grootste stad en hoofdstad op het eiland is Willemstad. Het eiland vormt samen met het kleine eilandje Klein Curacao een eigen land. 

Nederlandse Antillen

Er worden nogal wat namen gegeven aan het gebied waar Curacao binnen valt. We leggen graag uit hoe dit zit. Ten noorden van Zuid-Amerika ligt de Caraïbische Zee. Alle eilanden in de Caraïbische zee, behalve de Bahama's, vormen samen de eilandengroep de Antillen, ook wel Caraïben genoemd. De Antillen zijn onder te verdelen in de Grote Antillen en de Kleine Antillen. De Kleine Antillen worden weer onderverdeeld in de Bovenwindse Eilanden en de Benedenwindse Eilanden. De ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curacao vallen samen met nog andere eilanden onder de Benedenwindse Eilanden. 

Koninkrijk der Nederlanden

De Nederlandse Antillen zijn de eilanden in de Caraïbische Zee die horen bij het Koninkrijk der Nederlanden. Hieronder vallen de ABC-eilanden, enkele kleine eilandjes en de SSS-eilanden; Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Curacao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. 

Waar ligt Curacao - Caribbean

Inwoners Curacao

Op Curacao wonen ongeveer 150.000 mensen. Nederlands, Engels en Papiaments zijn de officiële talen van het eiland, maar er wordt ook veel Spaans gesproken. De economie van Curacao is een van de besten van de Caraïben. Een groot deel van de inkomsten komt uit toerisme. 

Landschap Curacao

De begroeiing op Curacao is grotendeels laag en er groeien veel cactussen. In het noordwesten van Curacao liggen twee nationale parken vlak naast elkaar, nationaal park Shete Boka en het Christoffelpark. Op het eiland is zijn ook veel Groene Leguanen te vinden. Deze dieren kunnen wel twee meter lang worden. 

Was deze informatie nuttig?
(5 votes, average 4.60 out of 5)
Waar ligt Curacao4.60 out of 51 based on 5 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao