Curacao

Restaurants Curacao

Restaurants CuracaoHeerlijk dineren bij een van de vele restaurants op Curacao. De Curacaose keuken proberen? Eet een gebakken visje bij Sea Side Terrace, een koop een beker soep bij de truk'i pan of schuif aan bij de lange tafels in Marshe Bieu. 

 

 

Uit eten op Curacao

De lokale Curacaose keuken, Kuminda krioyo, is beinvloed door onder andere de Afrikaanse en Europese keuken. Er worden veel vis- en stoofgerechten geserveerd. In deze stoofgerechten zit kip, varken of rund, maar ook geit of zelfs leguaan. Deze gerechten worden vaak geserveerd met rijst of een soort polenta, Funchi. Op Curacao kunt u de Kuminda Krioyo proeven op verschillende plaatsen, zoals bij een truk'i pan, de Marshe Bieu of bij een van de lokale restaurantjes. 

Op Curacao zijn ook vele restaurants die gerechten uit andere delen van de wereld serveren. Wij hebben er drie restaurants voor u uitgelicht. 

Marshe Bieu en Truk'i Pan

In de wijk Punda kunt u heerlijk lunchen in Marshe Bieu, ook wel Plasa Bieu genoemd. Dit is een soort grote schuur waar u bij verschillende kramen heerlijke Curacaose gerechten kunt eten. U kunt met uw bordje aanschuiven aan een van de lange tafels. Als u naar Curacao gaat mag u dit eigenlijk niet missen. Na een uur of 10 's avonds kunt u in Willemstad wat te eten halen bij een truk'i pan. Dit is een soort eethuisje maar dan in een busje. Behalve simpele snacks kunt hier ook heerlijke soepen, broodjes of andere gerechten halen. 

Restaurant Komedor Krioyo, Curacaose keuken

Restaurants Curacao - Komedor KrioyoKomedor Krioyo zit in Landhuis Dokterstuin, dat ongeveer 18 km van Willemstad aan de Weg naar Westpunt ligt. Hier kunt u heerlijke Creoolse gerechten eten op het terras achter het landhuis. Het restaurant is geopend van 's ochtends tot het einde van de middag en op zondagmiddag zit het restaurant vaak helemaal vol.

Komedor Krioyo Facebook 


Sea Side Terrace, Curacaose keuken, Marie Pampoen

Restaurants Curacao - Sea Side TerraceBij Sea Side Terrace kunt u de lekkerste verse vis eten. Het restaurantje is niet veel meer dan een grote container met een keuken, met simpele tafels en stoeltjes ervoor. Maar vergist u zich niet, het eten dat uit de keuken komt is heerlijk! De kreeft is een aanrader. Sea Side Terrace ligt aan de Dr Martin Luther King Boulevard, vlak aan het kleine strandje van Marie Pampoen. 


Mundo Bizarro restaurant, Punda/Pietermaai

Restaurants Curacao - Mundo BizarroIn het kleurrijke Mundo Bizarro waant u zich even in Cuba. Mundo Bizarro zegt dat mojito's hun specialiteit zijn en dat is te proeven! De dinerkaart is klein maar goed en er is elke dag een lekkere daghap. Ontbijten is hier ook mogelijk. Van woensdag tot en met vrijdag is er live muziek in de 'lounge'ruimte. 

www.mundobizarrocuracao.com


Wine Cellar, Punda

Restaurants Curacao - Wine CellarUit de voornamelijk Franse keuken van Wine Cellar komen heerlijke vis, vlees en pasta gerechten en er is een goede wijnkaart. De gebakken champignons met kruidenkaas zijn een aanrader. Wine Cellar is geen goedkoop restaurant. Het interieur is wat gedateerd, maar wel gezellig en de eigenaar Nico vertelt u graag over de bijzondere schilderijen aan de muur. 

www.winecellar.an


Restaurant Boathouse, Spaanse Water

Restaurants Curacao - BoathouseOp het houten terras van dit restaurant heeft u een prachtig uitzicht over het Spaanse water en de haven. U kunt de zon zien ondergaan onder het genot van goede wijn of een lekkere cocktail. U kunt bestellen van een uitgebreide kaart. Elke woendag is er Bali Night en kunt u aanschuiven voor een Indonesisch buffet. 

www.boathousecuracao.com

Was deze informatie nuttig?
(0 votes, average 0 out of 5)
Restaurants Curacao0 out of 51 based on 0 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao