Curacao

Duiken Curacao

Duiken CuracaoCuracao heeft meer dan 80 prachtige plekken om te duiken. Beginnende en ervaren duikers kijken hier hun ogen uit. Bij een van de vele duikscholen kunt u een cursus volgen of trip boeken. 

 

 

Duiken op Curacao

Curacao heeft vele prachtige duikplekken. Bij de vele duikscholen op het eiland kunt u duikexcursies boeken, materialen huren en hier kunnen ze u advies geven over waar u, gelet op uw duikervaring en wensen, kunt duiken. De mooiste duikplekken zijn te vinden in het westen van het eiland, maar ook rond willemstad en in het oosten kunt u prachtige duiken maken. Een aanrader is met de boot naar Klein Curacao varen en hier een dag doorbrengen op het strand en in de zee. 

Een van de mooiste plekken om te duiken is bij Watamula, in de noordwestelijke punt van het eiland. Hier vindt u een 'bos' van vele soorten prachtige koralen. Er zijn niet veel duikscholen die deze trip aanbieden, maar u kunt er heen met Go West Diving (zie de links onderaan pagina). Een andere meer bekende duikplek is Playa Kalki, ook wel 'Alice in Wonderland' genoemd. Het prachtige koraal, de sponzen en de vele vissen een zeedieren kunt u zwemmend bereiken vanaf de kust.

Duikcursus 

U hoeft geen ervaring te hebben met duiken om te kunnen duiken op Curacao. Alle duikscholen bieden duikcursussen aan. Deze cursussen kunnen slechts een introductie zijn, maar u kunt ook meerdaagse cursussen volgen. Ook gevorderde duikers kunnen cursussen volgen, bijvoorbeeld om te leren hoe je onderwater moet navigeren of iemand kan redden. Het is bij sommige duikscholen zelfs mogelijk om een opleiding tot instructeur te volgen.

Duikorganisatie PADI

Als u gaat duiken op Curacao of een duikcursus wilt volgen, dan zult u vaak de afkorting 'PADI' tegenkomen. PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors en is de grootste duikorganisatie ter wereld. Bij veel duikscholen kunt u PADI-cursussen volgen. Na het volgen van de cursus krijgt u een brevet dat internationaal geaccepteerd is. Er zijn vele PADI cursussen, ter introductie of voor recreatief duiken, tot opleidingen voor professionele duikdiploma's.

Duikschool Curacao

Curacao heeft ontzettend veel duikscholen. Wij hebben enkele voor u op een rij gezet:

Was deze informatie nuttig?
(0 votes, average 0 out of 5)
Duiken Curacao0 out of 51 based on 0 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao