Curacao

Openbaar vervoer Curacao

Bus CuracaoDe grote bussen en kleine bussen op Curacao zijn de voornaamste vormen van openbaar vervoer op het eiland. Helaas verloopt dit vervoer niet altijd even gesmeerd.

 

 

Autobus Bedrijf Curacao

De naam van het busbedrijf op Curacao is ABC, Autobus bedrijf Curacao. Het busvervoer op Curacao is minder stipt dan in Nederland en ook de informatieverstrekking is matig. De website van het busbedrijf is nog in aanmaak sinds 2008. U vindt daar geen betrouwbare informatie.

Dienstrooster bus Curacao

Op de stations in Punda (Waaigat) en Otrabanda (Voetgangerstunnel) zijn de aktuele dienstroosters verkrijgbaar.

Grote bus (Konvoi)

Op de dienstroosters vindt u de tijden en routes van de grote bussen, die 'Konvoi' worden genoemd. De bussen binnen Willemstad rijden meetsal 1 keer per uur. De bussen naar andere plaatsen op het eiland gaan iedere 2 uur. Kijkt u echter niet raar op wanneer de bus een half uur later komt.  U kunt bij de buschauffeur betalen voor uw reis. Voor een reis binnen Willemstad betaalt u 1 Antilliaanse gulden (nog geen 50 eurocent) en voor een reis buiten de stad 1,50 tot 2,50 Antilliaanse gulden.

Kleine bus

Naast de vaste lijndiensten rijden er ook kleine busjes over het eiland. Deze busjes zijn geschikt om 7 tot 9 personen te vervoeren. Deze busjes rijden geen vaste routes en kunnen worden aangehouden langs de kant van de weg. Op de busjes wordt aangegeven in welke richting ze rijden. U overlegt met de chauffeur waar u er uit wilt/kunt. Deze busjes zijn duurder dan de vaste Konvooi lijnen.

Bus Hato Curacao

Vanaf Willemstad rijden er ook bussen richting het vliegveld van Curacao. Het vliegveld ligt in de streek Hato. De Konvooi richting Hato staat aangegeven op het dienstrooster. Houdt u er echter wel rekening mee dat de onbetrouwbare tijden een probleem kunnen opleveren bij het tijdig inchecken van uw vlucht.
Vanaf het vliegveld rijden er ook bussen naar populaire vakantiebestemmingen, stranden en alle delen van Willemstad. 

 

Was deze informatie nuttig?
(4 votes, average 5.00 out of 5)
Openbaar vervoer Curacao5.00 out of 51 based on 4 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao