Curacao

Klein Curacao

Klein CuracaoKlein Curacao het eiland met het witte parelwitte strand en vele watersportactiviteiten.

 

 

 

Ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Curacao ligt het eiland Klein Curacao. Een onbewoond, rotsachtig eiland met weinig begroeiing. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 2 vierkante kilometer en is grotendeels kaal. Klein Curacao wordt voornamelijk bezocht door toeristen voor de wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken en voor strandactiviteiten en picknicks. Ook staan er nog enkele vissershutjes. Aan de westkust van het eiland ligt een langgerekt parelwit strand met enkele strandhuisjes die gebruikt worden door de aanbieders van de dagexcursies.

Klein Curacao

Op het midden van het eiland Klein Curacao staat een vervallen vuurtoren uit 1850. Een mooie bezienswaardigheid, maar niet veilig toegankelijk. Langs de kust ligt het sheepswrak 'Maria Bianca Guidesman' een kleine tanker die al jaren bij het eiland ligt, maar waar inmiddels niet veel meer van over is. Op het eiland spoelt regelmatig drijfhout en afval uit de zee aan het plastic wordt opgeruimd, maar de bergen drijfhout vormen mooie stapels langs de kustlijn.

Landschap Klein Curacao

Vroeger was Klein Curacao wel begroeid maar door de wilde geiten, paarden en door de winning van fosfaat is de plantengroei verdwenen. In het jaar 2000 heeft de overheid Klein Curacao laten herbeplanten, maar door het droge klimaat zijn de meeste planten weer verdwenen. Slechts enkele sterke plantensoorten hebben de droogte overleeft.

Klein Curacao Strand

Klein Curacao trip

De bekendste aanbieder van een bootexcursie naar Klein Curacao is Mermaid Boat trips. Mermaid biedt dagexcursies naar Klein Curacao en voorziet u van eten, drinken en alle nodige voorzieningen voor activiteiten zoals duiken en snorkelen. Mermaid heeft een gezellig strandhuis op Klein Curaçao. Het heeft een overdekte patio met picknick tafels waar u, lekker in de schaduw, een gekoeld drankje kunt nuttigen. De toiletten zijn keurig onderhouden.

www.mermaidboattrips.com

Zeelandia minicruises Klein Curacao

Zeelandia Cruises biedt een minicruise om Curacao en naar Klein Curacao. De minicruise is inclusief een overnachting aan de kust van Klein Curacao.

www.shipfantasy.nl

 

Was deze informatie nuttig?
(0 votes, average 0 out of 5)
Klein Curacao0 out of 51 based on 0 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao