Curacao

Museum Curacao

Museum CuracaoCuracao heeft een aantal mooie musea. Leer meer over de cultuur en roerige geschiedenis van dit mooie eiland. 

 

 

 

The Curacao Museum

Museum Curacao - the curacao museumIn de wijk Otrabanda, in een oud monumentaal militair ziekenhuis, is The Curacao Museum gevestigd. In dit museum vindt u allerlei voorwerpen die u iets vertellen over de geschiedenis van Curacao en de invloed van het Westen op dit land. Behalve oude objecten zijn er ook veel schilderijen en kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars en er zijn kamers ingericht zoals de huizen op Curacao vroeger waren ingericht. In de mooie museumtuin staan kunstwerken en er is een gedeelte van de tuin ingericht voor kinderen. 

De openingstijden van The Curacao Museum zijn van dinsdag tot vrijdag van 08:30 tot 16:30 en in het weekend van 10:00 tot 16:00. 

www.thecuracaomuseum.com


Kura Hulanda Museum

Museum Curacao - Kura HulandaVlakbij het water in Otrabanda zit het mooie Kura Hulanda Museum. Dit museum is anders opgezet dan u misschien gewend bent. Het museum bestaat namelijk uit 15 gebouwen. Door de exposities zult u de cultuur op Curacao en de cultuur van de Caraïben beter gaan begrijpen. Belangrijke onderwerpen zijn Afrika en de slavernij op Curacao, factoren die de cultuur sterk beinvloed hebben. 

De openingstijden van het Kura Hulanda museum zijn elke dag van 10:00 tot 17:00. U kunt het museum zelf verkennen, maar wij raden u aan om een audiotour of gids te huren. Het museum is zo groot dat het prettig is om meegenomen te worden door een gids of de audio tour. 

www.kurahulanda.com


Maritiem Museum Curacao

Museum Curacao - Maritiem museumAan de andere kant van de Sint Annabaai, in de wijk Punda, ligt het Maritiem Museum. In dit museum kunt u leren over de geschiedenis van Curacao, en dan met name de maritieme geschiedenis. Hier kunt u ook meer te weten komen over de invloed van de olieraffinaderij die Shell lang gelden op Curacao begon. Het musuem heeft zelfs een miniatuur raffinaderij gemaakt. 

Het museum biedt tochten met een gids aan, onder andere langs het museum en de haven. U kunt ook met een gids een stadswandeling maken. Voor meer informatie over de tochten en het museum kunt u terecht op de website van het museum. 

www.curacaomaritime.com


Savonet museum

Museum Curacao - SavonetIn het Cristoffelpark, in het westen van Curacao, ligt het Savonet Museum. Vroeger lag hier de grote Savonet plantage, een plantage waar veel slaven werkten. Het landhuis van de plantage werd gebouwd rond 1663 en is goed bewaard gebleven. In het Savonet museum leert u over het leven en de cultuur in dit gebied door de tijd heen. Zo vindt u onder andere informatie over de slavernij en over de Indianen die hier 500 jaar geleden woonden.

Meer informatie over openingstijden, kosten en tours vindt u op de website.

www.savonetmuseum.org

Was deze informatie nuttig?
(0 votes, average 0 out of 5)
Museum Curacao0 out of 51 based on 0 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao