Curacao

Stranden Curacao

Stranden Curacao

De mooiste stranden van Curacao. Privéstranden en openbare stranden. Een greep uit de mooiste en bekendste stranden van Curacao.

 

 

 

Strand Curacao

Curacao staat bekend om schone, parewitte stranden en helder blauw of turqoise water waarin veel gesnorkeld en gedoken wordt. Helaas zijn de meeste stranden op Curacao tegenwoordig niet meer vrij toegankelijk. Deze stranden zijn opgekocht door de hotels/resorts die er omheen gebouwd zijn. Tegen betaling kunt u wel gebruik maken van de stranden. Omdat de toegangsprijzen nog wel eens veranderen hebben wij ze hier niet toegevoegd.


Blue Bay curacao

Stranden Curacao - Blue BayBlauwbaai is het grootste strand van Curacao. Voorheen was dit een privestrand dat bij het hotelcomplex hoort alleen voor haar gasten toegankelijk. Tegenwoordig is het strand tegen betaling door iedereen te bezoeken. Het ligt bij de vissersplaats Sint-Michiel ten noordwesten van Willemstad. Het strand is genoemd naar de plantage Blaauw die hier in de buurt lag. Men kan er snorkelen en duiken.

Betaalde toegang.

Kaart


Grote Knip curacao

Stranden Curacao - Grote KnipDe Grote Knip is één van de weinig stranden op Curacao dat gratis toegankelijk is. Het strand wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Abou genoemd. De Grote Knip ligt in het Noordwesten van het eiland. Het heeft een prachtig wit strand en heldere zee, zeer geschikt voor snorkelactiviteiten. Er zijn relatief weinig voorzieningen op het strand.

Gratis Toegang.

Kaart


Kleine Knip curacao

Stranden Curacao - Kleine KnipDe Kleine Knip ligt naast de Grote Knip en is eveneens gratis toegankelijk. De kleine knip ligt, net als de Grote Knip, tussen de rotsen. Het strand heeft niet veel voorzieningen, maar wel een goede parkeergelegenheid. Wanneer de zon te fel wordt kan u schaduw zoeken onder de bomen. Ook zijn er zonneschermen aanwezig.

 

Gratis toegang.

Kaart


Papagayo Beach Curacao

Stranden Curacao - Papagayo BeachPapagayo beach bevindt zich in het natuurgebied Jan Thiel. Het privestrand hoort bij het Papagayo beach Resort, Beach Plaza en Papagayo beach Club. Het strand is tegen betaling ook voor andere bezoekers toegankelijk.

 

 

Betaalde Toegang.

Kaart


Curacao Beach

Ten Zuidoosten van Willemstad, naast het natuurgebied Jan Thiel, ligt een langgerekt wit strand. Het strand is eigendom de verschillende resorts, clubs en andere bedrijven die zich aan het strand gevestigd hebben. De namen worden daarom ook wel doorelkaar gebruikt. De meest gebruikte namen voor dit strand zijn Sea Aquarium Beach en Mambo Beach, echter deze bedrijven hebben ieder hun eigen gedeelte van het strand. De stranden zijn tegen betaling toegankelijk voor iedereen.

Kaart

Cabana Beach Curacao

Curacao Beach - Cabana BeachCabana Beach is een privestrand dat ligt bij het Kontiki Beach Resort. Het ligt aan de wetskant van Mambo Beach. Op dit prachtige strand met het turqoise water zijn er veel voorzieningen, zoals 3 types ligbedden, parasols, bars en restaurantjes langs het strand en WIFI.

www.cabanabeachcuracao.com

 

Mambo Beach

Curacao Beach - Mambo BeachHet strand van Mambo Beach (Playa Mambo Beach) hoort bij de bekende beachclub op het strand, Mambo Beach. Mabo Beach is een van de populairste Beachclubs op Curacao. Naast Mambo Beach ligt de moderne boulevard centraal aan het strand.

www.mambobeach.com

 

Sea Aquarium Beach

Curacao Beach - Sea Aquarium BeachSea Aquarium Beach grenst aan het Royal Sea aquarium Resort en het Sea Aquarium Curacao, het waterpark waar u kunt zwemmen met dolfijnen en vele andere zeedieren kunt bekijken.

www.curacao-sea-aquarium.com

Was deze informatie nuttig?
(2 votes, average 1.00 out of 5)
Stranden Curacao1.00 out of 51 based on 2 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao