Curacao

Klimaat Curacao

Klimaat CuracaoMet overdag een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden, voelt het op Curacao altijd als zomer. 

 

 

 

Steppeklimaat

Volgens het meteorologisch instituut van Curacao, heeft Curacao een warm steppeklimaat. Het eiland heeft warme tot hete zomers en warme winters. Er is een regenseizoen en een droog seizoen. 

Noordoostelijke wind

Curacao heeft te maken met een noordoostelijke passaatwind. Deze wind zorgt ervoor dat het aan de Noordkust van Curacao wat koeler is. Deze kust is ook ruwer dan die aan de zuidkant van het eiland. De wind zorgt voor ruigere golven die langzaam stukken uit het land wegslaan. Als deze wind niet aanwezig is, voelt het ineens een stuk warmer op het hele eiland. De luchtvochtigheid gaat dan omhoog wat het weer benauwd kan maken. Dit kan vooral in september voorkomen.

Orkanen op Curacao

Ondanks dat er in de Caraïben regelmatig orkanen voorbij komen, hebben Curacao en de ABC-eilanden hier in het algemeen relatief weinig last van. Ze horen dan ook bij de Benedenwindse Eilanden. Het orkaanseizoen loopt van juni tot en met november. Orkanen trekken gelukkig vrijwel nooit over het eiland zelf heen, maar Curacao kan wel last hebben van de orkanen die voorbij komen. 

Beste reistijd Curacao

Een belangrijke en veelgestelde vraag voor het boeken van een vakantie is wat de beste reistijd is. De beste reistijd is meestal afhankelijk van de beste temperaturen. Eigenlijk is er geen 'beste' reistijd voor Curacao, als het om het weer gaat. Het hele jaar door heeft u er mooi weer, met overdag gemiddeld 30 graden en 's nachts 25 graden. In de maanden oktober tot en met december kunt u vaker regen verwachten dan in de rest van het jaar, maar dagen waarop het de hele dag regent of grijs is zult u op Curacao maar zelden meemaken. Ook in de winter kunt u bijna alle dagen van de zon genieten. 

Was deze informatie nuttig?
(2 votes, average 3.00 out of 5)
Klimaat Curacao3.00 out of 51 based on 2 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao